.
News Image

Glennis Grace pakt Studio 100 Pop-Up Theater in



“Als Glennis Grace zingt vallen alle monden open van verbazing!”




“Het is mijn eerste optreden sinds 4 maanden of misschien nog wel iets langer. Het voelt goed om terug te zijn op het podium en weer te kunnen zingen. Ik ben jullie heel dankbaar. Dankjewel” zo begon de Nederlandse superster Glennis Grace vrijdagavond aan haar concert in het Studio 100 Pop-Up Theater. De 42-jarige Amsterdamse, die opgroeide aan de Nederlandse Jordaan, won als Whitney Houston op 16-jarige leeftijd de Soundmixshow. Dat leverde haar een platencontract op, maar haar eerste single ‘I’M Gonna Be Strong’, die in 1995 uitkwam, is net als haar debuutalbum ‘Real Emotion’ slechts een voetnoot in de muziekgeschiedenis. In de jaren die volgden stond ze in de aandacht met gastoptredens bij diverse artiesten (o.a. bij Toppers Gordon en René Froger), vertegenwoordigde ze Nederland op het Songfestival en had ze een gastrol in de populaire tv-serie Costa! Haar grote doorbraak realiseerde Glennis toen ze 9 jaar geleden deelnam aan het tv-programma ‘De Beste Zangers’. Met haar versie van de Volumnia-klassieker ‘Afscheid’ scoorde ze een monsterhit.



Kenners omschrijven haar als ‘één van de allerbeste zangeressen ter wereld’, een status die ze 2 jaar geleden versterkte na haar deelname aan ‘America’s Got Talent’, waar ze als finaliste de top 5 bereikte. Dat Vlaanderen van Glennis Grace houdt, werd vrijdagavond nog eens duidelijk met de 2 nagenoeg uitverkochte concerten die House of Entertainment met haar organiseerde in het Pop-Up Theater van Studio 100. Met ‘Als je mij weer aankijkt’ verscheen de ravissante zangeres op het podium, omringd door haar topmuzikanten. Aansluitend trakteerde ze op haar versie van Dua Lipa’s ‘Be The One’, een nummer dat naadloos overging in het heerlijke ‘Love Will Save The Day’ van haar grote idool Whitney Houston. De monden vielen open van verbazing, want Glennis zette opnieuw een ijzersterke performance neer. We onthouden haar magistrale versies van ‘Tears Dry On Their Own’ (Amy Whinehouse), ‘Man Down’ (Rihanna) en haar kippenvel-versie van de Sam Cooke-klassieker ‘A Change Is Gonna Come’.



Het aantal mensen dat in de bubbels kon blijven stilzitten, was te verwaarlozen, want de overgrote meerderheid stond met haar mee te dansen toen ‘All Night Long’ (Lionel Richie) en ‘Higher Love’ (Whitney Houston en Kygo) de revue passeerden. ‘Afscheid’ was uiteraard een hoogtepunt, goed voor een zoveelste staande ovatie. “Als Glennis zingt, vallen alle monden open van verbazing. Een straffe madam en een geweldige entertainer” klonk het na afloop in het publiek, dat met ‘Make It Happen’ werd uitgezwaaid. “Ik heb hier ontzettend van genoten. Wauw. Een prachtige locatie en heel fijn dat we dit konden realiseren. Samen met het publiek, hadden wij het bijzonder naar onze zin en was het voor mij en mijn muzikanten echt genieten. Alleen maar dankbaarheid”, zei Glennis Grace na afloop.



De komende dagen kan je in het Studio 100 Pop-Up Theater nog terecht voor pop-up concerten die House of Entertainment organiseert met o.a. Hooverphonic, Dana Winner, Willy Sommers, Belle Perez, Samson & Marie en Clouseau. Tickets en info vind je op www.popupconcerten.be