.
Kevin Janssens en Gino in Bestemming X
dinsdag 18 april 2023

Gino bereikt als eerste ‘Bestemming X’ in Engeland na ongemeen spannende finale

Wat een spannende strijd!

Na 6043 kilometer in een geblindeerde bus, doorheen 7 landen verspreid over heel Europa en ondanks talloze misleidingen kon Gino zich zonet tot de allereerste winnaar van ‘Bestemming X’ kronen. Hij vond als eerste Kevin Janssens en bereikte daarmee de allerlaatste bestemming van deze roadtrip: een pittoresk strandhuis, vlakbij de adembenemende Seven Sisters aan de kustlijn van Engeland. De laatste rechte lijn naar de ultieme Bestemming X draaide uit op een regelrechte thriller, waarin Gino op het nippertje aan het langste eind trok. “Het was een fantastische ervaring. Ik had nooit gedacht dat ik zo ver zou geraken, maar ik heb altijd gezegd dat ik mijn vel duur zou verkopen. En nu ben ik dus de gelukkige, wauw!”, aldus een emotionele Gino.

In de zenuwslopende finale proef gingen Gino en Dorien op zoek naar acht rode telefooncellen. Bij elke telefooncel voerden ze een opdracht uit, die telkens een coördinaat van de finale Bestemming opleverde. Die zoektocht legden Gino en Dorien niet alleen af. Dorien kreeg het gezelschap van ex-kandidaat Jef, Gino schakelde de hulp in van afvaller Zeno. Dorien won eerder een belangrijk voordeel, waardoor ze haar zoektocht 15 minuten eerder mocht inzetten. Maar ook Gino kreeg een waardevol voordeel te pakken. Hij kon op spectaculaire wijze, vanuit een stuntvliegtuig, het vijfde coördinaat zien en daardoor één telefooncel overslaan.

De laatste etappe richting Kevin, richting Bestemming X, werd zo al snel een bloedstollende nek-aan-nek race waarin Gino Dorien op de hielen zat. Dorien kon de laatste telefooncel als eerste bereiken, maar daar werd ze genekt door de zenuwen bij het uitvoeren van de opdracht. Gino slaagde zo als eerste in de proef, waardoor zijn weg richting Kevin Janssen volledig open lag. Hij bereikte als eerste het strandhuis, gelegen aan de indrukwekkende krijtrotsen van de Engelse kust en kroonde zich daarmee tot winnaar van 'Bestemming X' én van ‘t schoon leven ter waarde van 50.000 euro.

Download onze app voor Android of iOS

Bio van Kevin Janssens