.
Gina Brondeel
woensdag 15 februari 2023

Gina Brondeel van X-Session in musical Pocahontas

Samen met onder andere Silke Mastbooms en Juan Gerlo

Na drie jaar is het zover in Theater Elckerlyc: producent Backstage Producties lanceert de nieuwste musicalcreatie 'Pocahontas de musical' in aanwezigheid van creatives en hoofdcast. James Cooke, producent en artistiek leider mocht meteen ook enkele opvallende wissels aankondigen. Floris Devooght zal deze nieuwe musical regisseren en Gina Brondeel, voormalig zangeres bij de jaren '90 hitsensatie X-session, neemt de rol van de moeder van Pocahontas op zich. Brahim kan er helaas niet meer bij zijn wegens agenda-overlapping. Gelukkig blijven Silke Mastbooms, Juan Gerlo, Giovianni Kemper, Ivan Pecnik, Kobe Van Herwegen en Stijn Proesmans wel stevig aan boord in de hoofdcast.

James Cooke is enthousiast over de samenwerking met Gina Brondeel: "De beelden van Gina aan de zijde van Gene Thomas in de X-sesssion hitmachine staan nog steeds op mijn netvlies gebrand. Heel Vlaanderen kent de zang-, dans- en entertainment skills van Gina. Na X-session was ze bijvoorbeeld te zien met een gastrol in verschillende TV-series. Kortom Gina beheerst alle nodige podiumdisciplines om te schitteren als moeder van Pocahontas in onze eigen musicalcreatie."

Dinsdag 15 februari was meteen ook de aftrap van een nieuwe repetitieperiode o.l.v. regisseur Floris Devooght waarin cast en creatives gaan knallen richting de Paasvakantie. De sfeer zat er dan ook meteen goed in want Silke Mastbooms (nota bene ook nog jarig) en Juan Gerlo gaven een muzikaal voorproefje met "Alles Leeft".

'Pocahontas de musical' gaat in feestelijke première op zaterdag 8 april in Theater Elckerlyc te Antwerpen.

'Pocahontas de musical' naar script van Tijl Dauwe en met muziek van Sam Verhoeven wordt de vijfde productie op rij in het allereerste theaterseizoen van theatermaker Backstage Producties. Producent Dirk Van Vooren blikte dan ook graag al eens terug voor een eerste evaluatie van de voorbije producties en keek al uit naar Pocahontas - De Musical, Calendar Girls en een nieuwe Assisen.

Info: www.backstage-producties.be