.
Lost Frequencies
donderdag 4 maart 2021

Gin van Felix De Laet valt internationaal in de prijzen

Hij is niet alleen met muziek goed.

Lost Frequencies mag als producer en hitmaker wel vaker nominaties en awards op z’n naam zetten, maar nu viel ook zijn eigen gin in de prijzen. In Londen werden namelijk de winnaars van de World Gin Awards bekend gemaakt. Da’s een prestigieuze award uitreiking waarbij de allerbeste gins geselecteerd en geproefd worden door een internationale jury. OCUS gin by Lost Frequencies won brons voor ons land en mag zich dus de derde beste Belgische gin noemen.

Ocus GIN by Lost Frequencies is een biologische, premium gin met een opmerkelijke zachtheid en een fantastische kruidige en bloemige frisheid. De botanicals met onder andere gember, koriander, de schil van citrusvruchten, kruidnagel, lavendelbloesem en kaneel, die gebruikt werden in deze florale gin, zorgen voor een opmerkelijke zachtheid en een fantastisch kruidige en bloemige frisheid. Dat vonden ook de juryleden van de World Gin Awards.
Meer dan 800 gins dongen mee naar een award. In de categorie ‘Worlds Best Classic Gin’ kreeg Ocus GIN de bronzen award voor ons land. De gin is de creatie van Lost Frequencies aka Felix De Laet en is een 100% biologische, premium gin met een alcoholpercentage van 40%, gedistilleerd en gebotteld in België. Niet alleen de mix van verschillende botanicals en het unieke recept en proces maken deze gin zo smaakvol, ook de manier van distilleren. De Limburgse distilleerderij Wilderen werkt met een koperen distilleerketel – wat zorgt voor een zuiverend effect bij de distillatie.

Felix De Laet (Lost Frequencies): “Ik ben superhappy om te horen dat Ocus Gin internationaal gesmaakt wordt. Ik wou een gin ontwikkelen die een genot is voor je smaakpapillen, maar ook eentje waarbij je – wanneer je hem proeft je op een smaak journey gaat en dat is bij deze gelukt. Ik ga er vanavond op klinken met een glas Ocus Gin. Cool.”

Bio van Lost Frequencies en Felix De Laet