.
Gilles Van Bouwel
dinsdag 7 mei 2019

Gilles Van Bouwel had het moeilijk zijn geaardheid te aanvaarden

Gilles van De Mol in een openhartig gesprek...


Gilles Van Bouwel kennen we allemaal van De Mol, maar geluk in de liefde blijft ondertussen achterwege. Al vindt Gilles het niet erg om vrijgezel te zijn. “Ondertussen ben ik toch al een jaar vrijgezel,” onthult Gilles in Story. “Niet dat ik dat erg vind. Wat komt, zal komen, en intussen heb ik meer dan genoeg om handen,” aldus Gilles Van Bouwel die net nog Café De Mol presenteerde.

In een dubbelinterview met zijn moeder Els in Story vertelt de mama van Gilles dat het beter is om “happy alleen” te zijn dan “ongelukkig met twee.” En Gilles kan dat enkel beamen. Toch wil zijn moeder er een kanttekening bij plaatsen. “Al zal ik een nieuwe partner zeker met open armen ontvangen,” voegt mama Els eraan toe. En de mama weet perfect wat voor iemand haar zoon nodig heeft. “Zeker niet iemand die hem een beklemmend gevoel geeft. Gilles heeft zijn vrijheid nodig. En hij moet ook wat avontuurlijk zijn en van het leven genieten. Iemand die Gilles gelukkig maakt, hè,” concludeert mama Els. Al gaat ze zelf niet op zoek naar een partner voor haar zoon. “Nee, laat dat maar zitten. Ik wil niet gekoppeld worden door mijn moeder,” lacht Gilles in Story. Gilles noemt zijn moeder een schitterende mama. En daar heeft hij een bijzondere reden voor. Als ik zie dat hij ergens ongelukkig om is, trek ik me dat als moeder uiteraard heel hard aan,” aldus Els. “Mama zou er zelfs haar slaap voor laten,” aldus Gilles, die blij is met zo’n zorgzame moeder.

Gilles was al 23 jaar toen hij uit de kast kwam, en mama Els geeft toe dat ze toen het gevoel had dat ze tekortgeschoten was als ouder. “Het eerste wat ik dacht, was ‘ocharme, hij heeft er zo lang mee gezeten. Waarom heeft hij het niet vroeger gezegd?’” onthult de mama van Gilles in Story. Maar Gilles verzekerde haar dat hij nooit ongelukkig is geweest. En iedereen reageerde ook positief. En dat is toch niet zo vanzelfsprekend. Els besefte al snel dat het ook voor haar man en zichzelf consequenties heeft. Zo zullen ze nooit kleinkinderen hebben, aangezien Gilles hun enige kind is. “Spijtig – al hebben we er anderzijds ook niet de zorgen van.”

“Dat ik kinderloos zal blijven, is ook het enige wat ik zelf spijtig blijf vinden,” aldus Gilles, die het niet altijd even makkelijk had zijn geaardheid te aanvaarden. Gilles geeft toe dat hij het lastig vond om het aan zijn ouders te vertellen, ook al had hij geen schrik voor hun reactie. Toch was het vooral moeilijk om zelf te aanvaarden dat hij voor de mannen was, zijn geaardheid had immers grote implicaties. “Ik vond het vooral moeilijk om dat aan mezelf toe te geven. Je groeit op met dat clichébeeld van huisje-boompje-kindje en plots besef je dat dat voor jou anders is,” geeft Gilles Van Bouwel toe in Story.

Bio van Gilles Van Bouwel