.
Gilles De Coster
dinsdag 21 maart 2023

Gilles De Coster verklaart: "Het was een experiment"

Waarom er plots een BV in 'De Mol' opdook.

"Dit hebben we nog nooit gedaan", zei Gilles De Coster mysterieus in de teaser van het nieuwe seizoen van 'De Mol'. Het was een understatement voor wat zou volgen. De 'echte' Matteo Simoni, zoals hij vaak werd genoemd in de eerste aflevering, dook plots op als tiende kandidaat.

Lang heeft zijn avontuur echter niet geduurd, want helaas moest de acteur de reeks al na één aflevering verlaten. Wie nu hoopt dat dit een voorbode is op een seizoen vol BV's is er aan voor de moeite.

"Fans van het programma vragen al héél lang een seizoen met BV's", laat Gilles De Coster in een reactie aan onze redactie weten, "maar we hebben dat nog nooit willen doen omdat we vinden dat het spel van onbekend Vlaanderen moet blijven. De groepsdynamiek is niet te vergelijken. Het is niet de bedoeling dat 'De Mol' een springplank wordt voor een bekend persoon."

Waarom er dan plots wel een BV in 'De Mol' zat? Gilles verklaart: "Het was een experiment. We wilden wel eens weten wat er zou gebeuren als we een BV in de groep plaatste. Wat zou er veranderen aan de groepsdynamiek als er plots een bekend persoon meedeed?"

Voor Gilles is dat experiment alvast gelukt: "Matteo heeft het fantastisch gedaan. Behalve het zoeken naar De Mol. Daarin blijkt hij minder getalenteerd dan in het acteren", lacht de presentator.

Bio van Gilles De Coster en Matteo Simoni