.
Gilles De Coster en Anke
donderdag 28 april 2022

Gilles De Coster over jubileumseizoen De Mol: "Dan was het game over..."

Het tiende seizoen blijft niet gespaard van ongeluk

Het jubileumseizoen van De Mol lijkt wel vervloekt. Nadat Nele en Philippe het spel vroegtijdig verlieten voor hun gezondheid, was het afgelopen zondag ook game over voor Anke. Zij brak haar elleboog bij een vrije val en kon onmogelijk nog verder spelen.

Gilles De Coster en de crew van het programma zagen het met lede ogen aan. "We kunnen niet anders dan benoemen dat we dit jaar een heus pechseizoen beleven," vertelt Gilles in een interview, "je gaat met tien mensen op stap die je leuke en uitdagende opdrachten laat uitvoeren, zowel fysiek als psychologisch. Je probeert die begeleiding en constructie van die reis zo zorgzaam mogelijk uit te voeren. De voorbije jaren is dat goed gelukt en bleven we gespaard van tegenslag, maar dit jaar kregen we meteen alles op ons bord. Een ongeluk komt nooit alleen zeggen ze wel eens, en niets blijkt minder waar."

Een 'klein' geluk mag dan nog zijn dat Anke niet De Mol was, want volgens Gilles De Coster was dat echt een drama geweest. “Als Anke de Mol was geweest, dan was het zonder twijfel game over. Dan hadden we de camera’s uitgezet en een einde gemaakt aan de opnames. Maar Anke was niet de mol, en dus kan de kijker daar de komende drie weken nog steeds naar op zoek met een grote finale op 8 mei,” aldus Gilles De Coster.