.
Gilles De Coster
vrijdag 22 april 2022

Gilles De Coster: “Het was niet meer te verantwoorden”

Dat zagen ze niet aankomen

Het nieuwe seizoen van ‘De Mol’ is er al eentje met veel obstakels geweest. Eerst moest Nele het spel verlaten door een spierscheur en enkele afleveringen later gooide de mol zelf de handdoek in de ring. En laat dat net een plottwist zijn die niemand had zien aankomen, ook Gilles De Coster niet.

Dat er al eens iets fout loopt bij het maken van het programma, daar deinzen de makers niet meer voor terug. Maar dat de mol wil stoppen, dat was een ander probleem. “Tegenslag zijn we gewend: een locatie die wegvalt kort voor de opname, een auto die niet meer start… maar het soort tegenslag van in het tiende seizoen, dat hadden we nog niet meegemaakt”, zegt Gilles De Coster in Humo.

Dat Philippe de handdoek in de ring zou gooien, hadden Gilles en de makers in het begin niet in de gaten. “De sabotages lukten, alles liep perfect, maar Philippe vond van niet. We merkten wel dat hij het moeilijker begon te krijgen en we zagen al snel dat het grond fout zat. Toen hebben we besloten dat we moesten ingrijpen, want het was nu eenmaal niet meer te verantwoorden.”

Bio van Gilles De Coster

Meer Over:

Gilles De Coster