.
Gilles De Coster
vrijdag 5 april 2024

Gilles De Coster: “Dat geloof je nooit!”

Ze kwamen het toch tegen

Voor het nieuwe seizoen van ‘De Mol’ trekt Gilles De Coster met de kandidaten naar Sicilië. Gilles had altijd al een grote liefde voor het land, maar die liefde is nu alleen maar groter geworden.

“Op Sicilië baad je niet in de opulente luxe van Milaan: soms is het mooi, soms ook heel lelijk. Er ligt overal afval langs de weg, maar achter elke bocht kun je net zo goed getrakteerd worden op een uitzicht als een postkaart. Het eiland is vooral écht. Er heerst een heerlijke chaos. Zeker op de weg: rijstroken en richtingaanwijzers zijn in Sicilië niets meer dan milde suggesties. En dubbelparkeren is voor beginners: ze doen er met gemak aan vijfdubbelparkeren”, lacht de presentator in Humo.

Tijdens de opnames van ‘De Mol’ is er een ding wat erg belangrijk is voor de crew en jammer genoeg viel dat dan wel weer behoorlijk tegen in Sicilië.

“Koffie! Je gelooft het nooit: we hebben in Sicilië in hotels verbleven waar ze (spuwt het woord uit) oploskoffie serveerden. Dat is zoals een ticketje kopen voor een NBA-match en dan bij het korfbal belanden. Zelfs Italianen vliegen soms - ze rijden wel érg snel - uit de bocht.”

Bio van Gilles De Coster