.
Gilles De Coster in De Mol
woensdag 20 april 2022

Gilles De Coster: “Daar mag je geen rekening mee houden”

Het was even slikken

De mol mogen zijn in het gelijknamige programma is als een droom die uitkomt wanneer je je inschrijft voor het programma. Maar toch weegt die droom niet op tegen je mentale welzijn. De mol van dit seizoen, Philippe zat er helemaal onderdoor en hij besloot er mee op te houden in het midden van het programma.

Voor de aflevering waarin Philippe zichzelf bekend maakte als mol, is er bijzonder veel aandacht gekropen in het monteren van die ene aflevering. “Er kwamen iets meer subtiliteiten bij kijken dan gewoonlijk. Het laatste wat we wilden, was van Philippes biecht een shockmoment maken. Dus ga je omzichtiger te werk met stiltes die je bewust laten vallen en denk je meer na over de muziek die je gaat gebruiken”, legt Gilles De Coster uit in Humo.

Toch is er in de eerste vier aflevering niks te merken van wat er nog allemaal zou gaan gebeuren. “In die vier afleveringen was Philippe gewoon nog de mol. Met wat daarna zou volgen, mag je geen rekening houden in je montage. Eigenlijk maakten we nu gewoon twee minireeksen van ‘De Mol’ en die moesten elk op zich kunnen staan.”

Bio van Gilles De Coster

Meer Over:

Gilles De Coster