.
Sandra Bekkari
zondag 1 oktober 2017

Gezonde verwennerij in Open Keuken met Sandra Bekkari

Sandra verrast haar kijkers...

Op maandag 2 oktober start Sandra met een gerecht dat energie geeft voor de hele week, een goed stuk vlees met veel groenten erbij: rosbief met spinazie, broccolicouscous en een dragondressing.

Twee snelle gerechten op dinsdag 3 oktober: schelvishaasje met shiitakes, tomaten en quinoa in de oven en een quinoa caprese, ideaal om de volgende dag mee te nemen als lunch. De frisse salade, een typisch voorgerecht uit de Italiaanse keuken, doet wegdromen naar vakantie.

Woensdag is de ideale dag om de kinderen in de watten te leggen. Op 4 oktober zorgt Sandra voor peterseliegehaktballetjes in een kruidige saus met frietjes van pastinaak, een gerecht dat elk kind gegarandeerd doet watertanden. De vergeten groente pastinaak is Sandra deze week duidelijk niét vergeten, want ze gebruikt ze nadien ook nog in een pastinaak-broccolisoepje.

Donderdag 5 oktober staat er pasta op het menu. De volkoren pasta wordt bereid met paddenstoelen, kersttomaatjes en Provençaalse kruiden. Volgens Sandra een “restjespasta”, omdat je alle groenterestjes van de week erin kwijt kan. Afsluiten doet ze met een dessert op basis van aarbeiencoulis, Griekse yoghurt en granaatappelpitjes. Gemakkelijk en snel, maar zeker niet minder lekker.

Het weekend lonkt op vrijdag 6 oktober en dan is het uitkijken naar een lekker lang ontbijt op zondag. Sandra zorgt voor ontbijt- en brunchinspiratie met een zoet en hartig recept. Ze maakt gezonde vanillewafels en gevulde tomaten met spinazie en een spiegeleitje. Pure verwennerij!

OP HET MENU
Maandag 02/10: Broccolicouscous met spinazie, rosbief en dragondressing
Dinsdag 03/10: Schelvishaasje uit de oven met shiitakes en tomaatjes & quinoa caprese
Woensdag 04/10: Gehaktballetjes met frietjes van pastinaak & pastinaak-broccolisoep
Donderdag 05/10: Pasta met paddenstoelen & aardbeiencoulis met Griekse yoghurt
Vrijdag 06/10: Vanillewafels met vers fruit & tomaat met spinazie en spiegelei uit de oven.

Open Keuken met Sandra Bekkari, elke weekdag om 18.00 bij VTM

Download onze app voor iOS of Android