.
Gert Winckelmans in Sara
zondag 28 mei 2023

Gert Winckelmans: “Hij mag er niet voor zorgen dat hij de regisseur wordt” 

Het is geen slecht plan 

Je hebt hem misschien al gezien in de bioscoop of niet: ‘Het Geheugenspel’, de nieuwe Vlaamse film van regisseur Jan Verheyen en zijn vrouw Lien Willaert. In de hoofdrol zien we acteur Gert Winckelmans, die in de film een eerste grote rol te pakken heeft.

De film is gebaseerd op een boek van schrijverskoppel Nicci French en de cancelcultuur en woke komen in het verhaal heel erg aan bod. Volgens Gert was het zelfs in het oorspronkelijke verhaal allemaal nog erger dan in de film.

“Tegenwoordig ben je aan regels geboden wat kan en wat niet kan als je filmt. Op een set loopt tegenwoordig altijd een intimiteitscoach rond die de lichamelijke contacten in de gaten houdt. Hij of zij is een aanspreekpunt als je met bepaalde intieme scènes een probleem zou hebben”, legt Gert uit in Primo.

Gert is andere tijden gewend, maar hij kan niet ontkennen dat een intimiteitscoach geen goed idee is. Niet iedereen vindt zo’n scènes altijd even makkelijk. “Zo’n vertrouwenscoach moet er alleen voor zorgen dat hij geen regisseur wordt. Maar alles kan, mits goed gedaan.”