.
Gert Verhulst
dinsdag 9 november 2021

Gert Verhulst zet Hanne en Marthe op hun plaats: "hij is nog heel lief geweest"

Gert Verhulst ziet geen graten in harde commentaar van Gordon.

Tijdens de derde studioshow van K2 Zoekt K3 liep het even uit de hand. De commentaar van Gordon richting kandidaat Remi viel niet in goede aarde bij Hanne en Marthe. De overblijvende K3’tjes waren duidelijk aangedaan en gaven met tranen in de ogen Remi een golden ticket zodat hij alsnog mee mocht naar de volgende show.

Tijdens K2 Zoekt Mee zagen we hoe Hanne Verbruggen en Marthe De Pillecyn reageerden toen ze de kritiek van Gordon op het optreden van Remi te horen kregen. De K3’tjes vreesden dat Remi bij een psycholoog zou belanden, mocht hij na zo’n commentaar de show moeten verlaten. Daarom gaven de meiden hun wildcard aan Remi, waardoor ze meteen ook het lot bezegelden van Kato en Manou…

Bij radiozender MNM reageert Gert Verhulst nu op alle commotie die ontstond na afloop van de aflevering van zaterdag. De voorzitter van de jury vond niet dat de reactie van Gordon overdreven was. Integendeel. “Hij was nog lief gebleven”, aldus de Studio 100-baas

Volgens Gert Verhulst moet een jurylid toch wel kunnen zeggen als hij het optreden niet goed vindt. “je mag tegenwoordig zo weinig zeggen”, zucht Gert Verhulst in een livereactie bij Peter Van de Veire. “Je kan toch niet de hele tijd zeggen: ‘je bent geweldig, je bent geweldig’. Dat is niet altijd zo”, spreekt Gert Verhulst klare taal.

Ook Peter Van de Veire durft toegeven dat Gordon zich bij die bewuste commentaar voor Remi ‘eigenlijk nog ingehouden heeft’. Al zetten beide heren daarmee wel Hanne en Marthe op hun plaats die Gordon duidelijk veroordeelden voor commentaar ‘waar Remi niets mee was’.

Maar Gert Verhulst wil nog een extra punt duidelijk maken: “Stel dat Remi een nieuw lid van K3 zou worden, dan zal hij veel meer kritiek en negatieve commentaar krijgen via sociale media. Dan is wat Gordon zegt nog klein bier tegenover wat hem dan te wachten zou staan.”