.
Gert Verhulst
vrijdag 14 juni 2024

Gert Verhulst: “We waren dan echt afgesloten van de wereld” 

Maar dat was helemaal niet erg 

Vroeger was alles beter, horen we de oudere mensen weleens zeggen. Maar daar is niet iedereen het mee is. Beter was het misschien niet, maar wel makkelijker. Zo kon de jeugd nog onbezorgd weggaan en laat thuiskomen en maakten de ouders zich pas zorgen als hun kinderen een uur te laat thuis kwamen.

Die situaties zijn heel herkenbaar voor Gert Verhulst. Hij had vroeger ook een erg onbezorgde jeugd, waar zich niet snel zorgen gemaakt werd om iets.

“Als we twee of drie weken op vakantie in Frankrijk waren, leefden we als het ware echt afgesloten van de wereld. Eens terug thuis kwamen we te weten wat er allemaal was gebeurd. Nu weet je álles meteen. Is dat een voordeel of een nadeel? Tja, het is nu eenmaal zo”, klinkt het in Primo.

Alle digitalisatie en veranderen hebben ons leven nu wel veel makkelijker gemaakt, al deelt Gert die mening niet helemaal.

“Is dat zo? Ze bezorgen ons ook veel nodeloze stress, toch? Mijn auto doet en denkt voor mij. Hij remt voor mij, zelfs als ik op dat moment niet wil remmen. Als ik naar iemand zwaai, schuift mijn dakraam open en regent het binnen. Daar zie ik allemaal de voordelen niet van in, hoor. De slinger slaat soms wat te veel door.”

Bio van Gert Verhulst

Meer Over:

Gert Verhulst