.
Gert Verhulst
maandag 30 januari 2023

Gert Verhulst: “Na tien jaar is dat de normaalste zaak van de wereld”

Er was wat twijfel over de naam

Op 28 januari was het groot feest in de wereld van de televisie, radio en podcast. Die dag werden de kastaars uitgereikt. Het werd een show vol blije gezichten, terechte winnaars, maar vooral een show met een unieke samenwerking tussen VTM, VRT en Play4.

“Het is echt wel uniek. Ik kon het bijna niet geloven. Je zit ook met die reclameblokken op de commerciële zenders. Die hebben ze nu moeten opvullen bij VRT”, begint Gert in Gazet van Antwerpen. En ook Danira Boukhriss is heel enthousiast “Ik mocht voor het eerst een break aankondigen: zo spannend!”

Over de naam ‘Kastaars’ is de voorbije weken al veel gezegd. Niet iedereen vindt het een goed gekozen naam, terwijl anderen het dan weer perfect vinden.

“Zo’n naam, als die bedacht wordt, denkt iedereen vaak: wat is dat nu? Ongetwijfeld was dat ook zo toen de Oscars geïntroduceerd werden. Na tien jaar is dat de normaalste zaak van de wereld”, relativeert Gert de naam.

En ook Danira vindt de naam wel goed gekozen. “Het is met een knipoog. Een kapoentje. Het bekt wel lekker. Ook niet onbelangrijk, want we moesten die naam toch zo’n honderd keer op een avond zeggen.”

Download onze app voor Android of iOS