.
Gert Verhulst
zaterdag 17 september 2022

Gert Verhulst:: “Je moet het kind bij zijn naam kunnen noemen”

Er kwam heel wat commotie

De eerste week van ‘De Tafel Van Vier’, gepresenteerd door Gert Verhulst kende een bewogen startweek. Het programma kwam al na amper de eerste aflevering onder vuur te liggen door het gebruik van bepaalde woorden door Gert Verhulst en zijn gast Margriet Hermans.

Het liep helemaal mis tijdens het voeren van een woke-debat. Dat er zoveel commotie is ontstaan, is voor de presentator het bewijs dat het onderwerp bijzonder relevant is in de maatschappij en dat er over gepraat moet worden.

“Hoe het is uitgedraaid, vind ik jammer. Ik wou graag mensen verbinden. Ik heb geprobeerd begrip te brengen voor mensen die altijd al het n-woord gebruiken, omdat het voor hen geen negatieve bijklank heeft. Maar er mag ook begrip zijn voor zij die het er wel moeilijk mee hebben”, zegt Gert in Gazet van Antwerpen.

Het is al een tijdje dat het n-woord erg gevoelig ligt bij een groot deel van de bevolking. Dat Gert, als presentator dat woord zomaar uitsprak op televisie, dat kwam bij velen niet goed aan.

“Ik vond dat als je discussieert, dat he het kind dan bij zijn naam moet kunnen noemen. De manier waarop, de toon en het gebruik zelf, daar hebben we dus duidelijk een inschattingsfout gemaakt. Dat geef ik toe. Het is veel harder binnengekomen dan gedacht.”

Bio van Gert Verhulst

Meer Over:

Gert Verhulst