.
Gert Verhulst
zondag 2 juni 2024

Gert Verhulst is de grote overwinnaar

Maar er zijn ook verliezers

Het tv-seizoen zit er bijna op en dus is het tijd om de balans op te maken. Welke programma’s hebben nu het best gescoord en welke net niet.

De 3 populairste programma’s van dit voorjaar waren ‘De Mol’, ‘Kamp Waes’ en ‘Chantal’. De reeks met Maaike Cafmeyer in de hoofdrol wist elke zondag heel wat mensen te boeien, net zoals het zoeken naar de mol en het afzien van mensen de Vlaamse kijkers wisten te boeien.

Maar ook muzikale programma’s zoals ‘Liefde Voor Muziek’, ‘The Voice Van Vlaanderen’ en ‘Sing Again’ wisten de mensen te bekoren. Ook Niels Destadsbader mag zichzelf in dat rijtje plaatsen met ‘Ik Vraag Het Aan’.

Er zijn natuurlijk ook verliezers geweest, degene die het iets minder goed hebben gedaan. ‘Durf Te Vragen’ was dit seizoen minder succesvol als andere jaren en niemand leek echt geïntere­sseerd te zijn in fotograferende BV’s in ‘Het Perfecte Plaatje’. En ook ‘Blind Gekocht’ moest het met minder kijkers stellen.

Maar in dit hele verhaal is er één grote overwinnaar en dat is Gert Verhulst. De actuashow begon ooit met 200.000 kijkers, maar die cijfers zijn sindsdien met zo’n dertig procent gestegen. De aflevering die draaide rond Bart De Pauw scoorde zelfs een record aantal kijkers met 532.565 kijkers.

Vooral veel blije gezichten dus op het gebied van kijkcijfers. Al zullen er jammer genoeg ook wel wat teleurstellingen zijn. Maar gelukkig is er dit najaar de start van een nieuw tv-seizoen en kan er veel goed gemaakt worden.