.
Gert Verhulst
zaterdag 14 oktober 2023

Gert Verhulst: “Ik vind dat niet meteen negatief”

De show ziet er een beetje anders uit

Ooit komt er een einde aan de carrière van Gert Verhulst, maar dat is hopelijk nog niet voor meteen. Als het van Gert zelf afhangt, dan gaat hij nog even door met presenteren en televisie maken. Hij scoort nu ontzettend goed met ‘De Tafel Van Gert’ en binnenkort komt er ook een nieuw seizoen van ‘De Verhulstjes’.

‘De Tafel Van Vier’ kreeg een nieuwe naam en daarmee wilde Gert nog net iets meer benadrukken dat hij de show presenteert en dat hij er graag meer zijn eigen stempel wilde opdrukken.

“Het maakt de show persoonlijker. Dat is ze steeds meer geworden. Toen ik begon, hield de redactie er toezicht op dat de toon serieus bleef, maar nu mag het allemaal wat losser. Dat is meer wie ik ben. Er mag een onnozelheidje inzitten hier en daar”, vertelt hij aan Story.

Er werd vaak over de show gezegd dat er teveel toogpraat inzat, maar dat vind Gert net prima. Volgens hem worden daar de zinnigste dingen gezegd.

“Aan de toog worden vaak de zinnigste dingen gezegd, over zaken die écht leven bij de mensen. Die losse sfeer kan bovendien zorgen voor atypische gesprekken. Zo zei Jan Jambon bij ons dat hij zijn chauffeur weleens te snel laat rijden. Dat zie ik hem in De afspraak niet doen. Maar ik heb ook veel goeie reacties gekregen op de bevattelijke manier waarop we de energiecrisis hebben uitgelegd. Dat sommige mensen daardoor denken dat we simpel zijn, is dan maar zo. Ik vind 'toogpraat' niet negatief.”