.
Marie Verhulst, Gert Verhulst
maandag 10 oktober 2022

Gert Verhulst: “Ik dacht dat het een formaliteit ging zijn”

Hij had zich mispakt

Gert Verhulst is al meer dan 30 jaar een vaste waarde op onze televisie. Eerst als trouwe vriend aan de zijde van zijn harige vriend Samson, nadien nog aan de zijde van onder andere James Cooke en nu ook terug solo.

Maar net zoals iedereen heeft ook Gert ingangsexamens moeten doen aan het conservatorium. Al had hij daar niet op gerekend.

“Toen ik nog op het atheneum zat, kwam ik al op tv in ‘Een vinger in de pap’, een discussieprogramma voor kinderen. Mijn eerste kennismaking met een BRT-studio was verpletterend: ‘Ik wil hier niet meer weg. Ik wil hier wonen’, lacht Gert in Dag Allemaal.

Omdat hij zo graag tv-presentator wilde worden, moest Gert naar het conservatorium. En daar moest hij een ingangsexamen voor afleggen.

“Ik dacht dat dat een formaliteit ging zijn. Ik stond tenslotte al verschillende jaren op het podium en hoorde overal: ‘Amai, die jongen is een natuurtalent.’ Het examen duurde twee of drie dagen. Na afloop werd mijn groep bij de directeur geroepen en die zei: ‘Sorry, jullie zijn het niet geworden.”

De grond zakte weg onder Gert zijn voeten, want een alternatief had hij niet. “Wie was die jury die zomaar over mijn leven kon beslissen? Een van de leden was Warre Borgmans, de acteur. Ik neem het hem nu niet meer kwalijk, maar toen dacht ik: ‘Wie ben jij dat mij verhindert om te studeren?”