.
Gert Verhulst
dinsdag 20 september 2022

Gert Verhulst geef toe: “We hebben een inschattingsfout gemaakt”

Het was niet de bedoeling

Gert Verhulst had een bewogen eerste week ‘De Tafel Van Vier’ achter de rug. Een nieuw programma wordt altijd extra kritisch bekeken en mensen houden zich niet in om commentaar te geven.

Dat was deze week niet anders. Al barstte de commentaar al meteen uit zijn voegen vanaf de eerste aflevering. In die aflevering werd het n-woord uitgesproken en dat viel bij heel wat mensen niet in goede aarde.

Het n-woord is al eventjes verbannen uit onze maatschappij, of dat wordt toch geprobeerd. Dat Gert dat woord gebruikte tijdens de aflevering, kon op weinig begrip rekenen. Verhulst reageert in Gazet van Antwerpen.

Ik vond dat als je over iets discussieert, dat je het kind dan bij zijn naam moet kunnen noemen. Maar ik geef toe, we hebben een inschattingsfout gemaakt. Het is niet zo dat ik dat woord in mijn persoonlijke leven gebruik. De laatste keer zal zijn als klein kind, toen het gewoon een woord was voor iemand die zwart was.”

Al tijdens de live-uitzending kwamen er honderden reacties binnen, maar dan was het al te laat. “Je zit live. De dingen die je zegt, kan je niet meer terughalen of knippen. Ik vind het jammer – en dat is zeker ook mijn fout – dat de kern van de discussie verloren is gegaan.”

Download onze app voor iOS of Android

Bio van Gert Verhulst

Meer Over:

Gert Verhulst