.
News Image

Gert Verhulst en James Cooke in Maya De Bij 2

Gert en James zoals u hen nog nooit zag!


Studio 100 maakte dinsdag de volledige sterrencast bekend van de nieuwe Maya-film “De Honingspelen”, die vanaf 19 december 2018 te zien is in de Vlaamse bioscopen.

Naast Free Souffriau als Maya en Thomas van Goethem als Willy, kruipt heel wat bekend volk in de huid van een insectenvriendje! Hét duo van de film is ongetwijfeld Gert Verhulst & James Cooke, die in de film door het leven gaan als de mieren Eddie & Freddie. Ze zijn zelf erg enthousiast over hun rol: “We hebben samen al heel wat onvergetelijke momenten meegemaakt het afgelopen jaar, de zotste dingen eerst, maar het plezier dat we hebben beleefd aan het inspreken van de mieren Eddie & Freddie, mag toch wel een hoogtepunt genoemd worden. De film zelf is heel mooi geworden, we hopen dat iedereen komt kijken!”

Naast Gert & James zal je heel wat andere bekende stemmen herkennen: Ruth Beeckmans is Spinder de spin, Kürt Rogiers speelt de bij Bijzonder, Jani Kazaltzis leeft zich uit als Freek de kakkerlak, Gilda De Bal is Keizerin, Stefaan Degand speelt de bedwants Bertrand, Nora Gharib is Violet de bij, Bob Selderslaghs Flip de sprinkhaan, Mieke Laureys is Tekla de spin, Anke Helsen de Koningin, Tijl Dauwe is Kruipie de bij en Bart Van Leemputten is Mantis, een bidsprinkhaan.

Maya 2, de Honingspelen, vanaf 19 december 2018 in de Vlaamse bioscopen. De film wordt in Vlaanderen verdeeld door Kinepolis Film Distribution. De eerste Studio 100 animatiefilm rond Maya de Bij kreeg de award Beste Animatiefilm uit 2014 op het gala van de Beierse Filmprijzen.

‘Maya de Bij – Eerste vlucht’, gooide wereldwijd hoge ogen. De film was erg populair in de bioscoop en werd intussen al aan meer dan 120 landen verkocht.

Het verhaal

Maya, het vrolijke en nieuwsgierige bijtje dat heel erg gesteld is op haar vrijheid, haar vriendje Willy en een hele hoop nieuwe insectenvriendjes zetten alles op alles om de eer van hun bijenkorf te verdedigen tijdens de jaarlijkse Honingspelen. Zij moeten het in verschillende proeven opnemen tegen het team van Violet, de leider van Team Tropolis. Als ze de spelen verliezen, moet de korf de volledige honingoogst van dat jaar afstaan aan de grote keizerin van Zoemtropolis. Zal team Maya deze spelen kunnen winnen?