.
Gert Verhulst en James Cooke
maandag 25 april 2022

Gert Verhulst en James Cooke: “Daarom werkt het zo goed tussen ons”

Ze kennen elkaar door en door

‘De Cooke en Verhulst-show’ is aan zijn laatste seizoen toe. Daarna neemt het duo afscheid van de talkshows die ze samen presenteerden. Maar het is geen afscheid van elkaar, vrienden blijven ze voor het leven. Dat hun programma’s zo goed scoren, is volgens de mannen heel eenvoudig te verklaren.

“We kennen elkaar gewoon erg goed. Maar onze belangrijkste troef is dat we twee totaal andere profielen hebben, onze karakters verschillen enorm. Het maakt het spannend voor onszelf en voor de kijker”, zegt Cooke in Humo.

“We vullen elkaar aan. Ik ben ouder, hij is jonger. Ik ben hetero, hij is homo”, begint Gert. James vult aan met een typisch mopje. “Jij hebt echt veel geld.” “En jij hebt gewoon veel geld. Je hebt een contract nodig, je kunt geen duo vormen met twee dezelfde mensen. In een duo heb je altijd een slimme en een domme, of een dikke en een dunne. Zodra je door hebt hoe dat conflict werkt, ga je het opzoeken. We ontwikkelden een manier van omgaan met elkaar, waarbij we dicht bij onszelf bleven, maar de werkelijkheid een tikkeltje uitvergrootten. Soms zijn we bijna typetjes.”