.
News Image

Gers Pardoel zat niet goed in zijn vel

Gers Pardoel worstelde zich door moeilijke periode.


Gers Pardoel beleeft de zomer van zijn leven. In Vlaanderen blijft de Nederlandse rapper immens populair. Toch gaf zijn grote doorbraak Gers een beangstigend gevoel. Wat was er aan de hand?



“Het was een jaar na mijn grote doorbraak. Ik ging sky-high, en ik scoorde hit na hit na hit: op zich leuk, maar tegelijk ook beangstigend,” aldus Gers Pardoel in Humo. “Wat nu, dacht ik, moet ik mezelf met mijn volgende plaat overtreffen, en nog meer hits zien te scoren?” Het succes steeg Gers Pardoel niet naar zijn hoofd, integendeel, het verontrustte hem. “Gek eigenlijk: jarenlang had ik naar die doorbraak toegewerkt, maar toen die er uiteindelijk was, zat ik met de handen in het haar.” Gers Pardoel geeft toe dat hij toen echt niet goed in z’n vel zat. Gelukkig was er dan die ene gebeurtenis die alles veranderde…



“De hemel op aarde heb ik beleefd toen mijn kinderen werden geboren,” aldus Gers Pardoel. “Toen m’n zoontje geboren werd, en twee jaar later ook m’n dochtertje, kon ik alles beter in perspectief plaatsen,” klinkt het bij Gers in Humo. De geboorte van zijn kinderen vormde voor Gers de hemel op aarde, maar de sympathieke Nederlander weet ook wat het is om door een hel te gaan…



Op zijn zestiende werd Gers’ moeder gediagnosticeerd met longvlieskanker, waarschijnlijk door asbest. “Het was fucked up”, blikt Gers terug op die verschrikkelijke periode. Negen maanden lang zag Gers zijn moeder aftakelen. Op zijn 17de moest Gers uiteindelijk afscheid nemen van zijn moeder en beleefde de zanger de moeilijkste periode uit zijn leven. “Voor mij was dat een traumatische ervaring die me voor het leven heeft getekend,” lezen we in Humo.” Toch probeert Gers er altijd het beste van te maken. Zo gaf hij zijn zoon ook een unieke naam: Goud. Vanwaar die naam?



“Het ging zo. Mijn zwangere vriendin en ik lagen op een gegeven moment naast elkaar in bed, toen ik zei: ‘We kunnen hem ook Goud noemen.’ Waarop Selina: ‘Goh, ja, misschien.’” Maar toen het jongetje geboren werd met zijn haren van goud, wisten Gers en Selina dat het jongetje zelf zijn naam gekozen had… Sommige vrienden en fans gingen er vanuit dat ze hun tweede kindje dan Zilver zouden noemen, maar voor hun dochtertje kozen ze de naam Rocci. “Niet op z’n Italiaans uitgesproken, maar op z’n Nederlands,” verduidelijkt Gers Pardoel in Humo.


Bio van Gers Pardoel

Meer Over:

Gers Pardoel