.
Gene Thomas
zaterdag 20 augustus 2022

Gene Thomas: “Gelukkig weten de mensen dat nog”

"De platenfirma wou iets anders"

Op 22 augustus is het feest ten huize van Gene Thomas en Kristel Verbeke, want de zanger wordt 50 jaar. Van die 50 jaar staat Gene ook al heel wat jaren op het podium. Zowel solo als met X-Session wist hij grote hits te scoren en nog altijd worden die nummers luidkeels meegezongen.

Zelf een Radio 2 Zomerhit winnen, dat lukte hem nog niet. Maar Regi deed het wel met een hit van Gene. Samen met Jaap Reesema en Olivia won hij in 2020 de felbegeerde troffee. En dat maakt Gene bijzonder trots.

“Dat megasucces van ‘Kom Wat Dichterbij’, de versie van Regi, ik vind dat echt een hele eer. Als het nummer op de radio wordt gespeeld, ben ik na al die keren nog steeds onder de indruk. En dat ik ook telkens tegen Regi als ik hem zie”, glundert Gene wanneer hij erover vertelt in Story.

Gelukkig voor Gene zijn de mensen nog lang niet vergeten dat het originele nummer van hem is, ook al dateert die versie van 2004.

“Eigenlijk wou ik met dat nummer mijn Nederlandstalige solocarrière beginnen, omdat dat het dichts aansluit bij X-Session. Maar mijn platenfirma en madam verkozen een trage song en dus werd het ‘Voor Haar’. Die single werd meteen een hit, terwijl ‘Kom Wat Dichterbij’ meer tijd nodig had voor die vertrokken was.”

Bio van Gene Thomas

Meer Over:

Gene Thomas