.
News Image

Gene Bervoets: “voor die rol volgde ik een crashdieet”

"Ik heb wekenlang geleefd op groenten en water."

Gene Bervoets verloor bijna het leven tijdens de opnames van het tweede seizoen van Beau Séjour, maar toch blijft het enthousiasme groot voor die rol. En die mate dat de acteur een crashdieet volgde waarbij hij 15 kilo verloor.

“Als acteur word je maar enkele keren in je carrière met een script geconfronteerd waarvan je denkt: dit is het”, vertelde Gene Bervoets aan Story. “In Beau Séjour klopt alles.”

“Bovendien is het personage van Maurice om je duimen en vingers bij af te likken. Alles zit erin: het is een zoektocht vol drama, humor, liefde en passie naar de sterfelijke mens, naar jezelf. Deze rol was voor mij een oefening in en een poging tot verdwijnen”, klinkt het bij de 64-jarige acteur.

Gene Bervoets volgde speciaal voor de rol van Maurice een crashdieet waarbij hij 15 kilo verloor. “Het leek me logisch dat iemand die op zee vermist is geraakt en zeven jaar geen voet aan wal heeft gezet, er zeer mager moest uitzien”, verduidelijkt Gene. “Dus heb ik voor de opnames een crashdieet gevolgd. Ik heb wekenlang geleefd op groenten en water.”

Bio van Gène Bervoets