.
FC De Kampioenen Kerstspecial
zaterdag 26 december 2020

Gemengde reacties op kerstspecial FC De Kampioenen

Van ‘Wauw het was echt prachtig!’ tot ‘Wat een draak van een aflevering’.

We zaten vrijdagavond massaal naar televisie te kijken. Eén was zonder twijfel de winnaar op kerstdag, al is het op de officiële kijkcijfers minstens tot maandag wachten. Maar aan het aantal tweets te zien, keken we wellicht met zo’n anderhalf miljoen (of meer) naar de kerstspecial van FC De Kampioenen.

De hashtag #FCDekampioenen is zaterdagochtend nog steeds trending op Twitter, dat alleen al zegt veel over hoe er gecommuniceerd werd over de reeks.

“Ook hier een traantje weggepinkt. Bedankt voor deze mooie aflevering en het mooie eerbetoon aan Xavier #kampioenenforever”, schrijft één van de vele kijkers vrijdag.

“Ik heb traantjes gelaten voor xavier maar mooie aflevering”, reageert Sabine op Twitter. Ook Jean Marie was blij met de extralange aflevering. “'n Lach en een traan...mooie, serene hulde-aflevering. Knap!”, schrijft hij.

“Dit was het beste die ik in lange tijd gezien heb gehuild maar vooral gelachen. Tot snel! De Kampioenen Forever!”, gaat Guy verder.

“Wat een schitterend eerbetoon. De beste aflevering ooit. De Kampioenen op hun best!” gaat Niels verder.

Maar niet iedereen zat op dezelfde golflengte. Er waren ook heel wat kritische opmerkingen te lezen op Twitter. “Mijn God, wat een draak van een aflevering. De aflevering te veel. Ik zou zeggen: kap ermee, dit is gewoon van een bedroevend niveau geworden”, schrijft Chi Hon.

Christophe was duidelijk geen fan. “Onder zachte dwang naar de kerstspecial en 'eerbetoon' gekeken van #FCDeKampioenen voor #johnyhoebreghts aka #johnyvoners aka de Xavier. Kijk, ofwel laat je de man in zijn eer en schrijf je een deftig scenario ofwel blijf je er met je fikken vanaf. VRT is schaamteloos”, tweet hij.

Aaron was het niet met de negatieve commentaren eens. “Het gaat zelfs niet over goed of slecht.. je hebt haters en lovers.. dat is oké.. niet iedereen moet het eens zijn maar het draaide maar om 1 ding: een eerbetoon brengen en die opzet is gelukt met de allerlaatste woorden als belangrijkste: hij zou het zo gewild hebben”, besluit hij.

Afsluiten doen we met de tweet van Pieter-Jan: ”Zeer emotionele #kerstspecial. Echt een mooi en waardig afscheid van een Kampioen. Ik weet zeker dat hij het zo gewild had.
Merci Johny voor al die mooie jaren als Xavier.
We miss you.
Bestel nog maar een dagschotel daar boven”