.
Ine Beyen
dinsdag 21 mei 2024

Geert Meyfroidt en Ine Beyen verlaten Special Forces met opgeheven hoofd

Wat een moedige beslissing!

Op dag 4 van de Special Forces-opleiding gooiden intensivist Geert Meyfroidt en ex-wielrenster Ine Beyen de handdoek in de ring. Beiden konden met opgeheven hoofd en complimenten van de Special Forces operatoren de Zuid-Afrikaanse bush verlaten.

Nummer 9 - alias Geert Meyfroidt - legde als oudste van de groep een indrukwekkend parcours af in Special Forces. Als ouderdomsdeken stond hij steeds klaar voor de groep en trad hij vaak op als leider. Maar naarmate de training vorderde, begon de fysieke belasting voor Geert zwaarder te wegen. Vooral het gebrek aan slaap en voedsel begonnen hun tol te eisen. Tijdens de briefing voor de gevreesde Buddy Drop bereikte Geert zijn grens en gaf zijn lichaam aan dat het genoeg was geweest. “Ik kan niet meer. Dit is letterlijk de definitie van niet meer op de benen kunnen staan. Mentaal zou ik graag verder gaan maar het heeft geen zin. Ik ben echt tot aan de meet gegaan. Ik heb mezelf nog nooit zover gepusht. Mentaal kon ik nog maar mijn lichaam heeft nee gezegd. Ik vind het heel fascinerend hoeveel we kunnen leren van die mannen van de Special Forces maar het stopt hier”, klonk het. Het vertrek van Geert liet een diepe indruk na bij de overgebleven rekruten. “Ik ga hem echt missen. Hij is echt een prachtmens, ik ben blij dat ik hem heb leren kennen”, klonk het.

Veel tijd om stil te staan bij het vertrek van Geert was er niet, want de Buddy Drop stond nog steeds op het programma. Maar na een demonstratie door de chefs, sloegen bij voormalig wielrenster Ine Beyen de twijfel en paniek toe. Hoewel de operatoren klaar stonden om de rekruten onder water van lucht te voorzien, draaide de volledige missie vooral om blindelings vertrouwen in de toegewezen buddy uit het team. En net daar liep het spaak bij Ine… “Ik stop ermee. No way dat ik dit doe. Ik stop! Ik durf het wel, maar ik wil het niet doen. Moest het een missie zijn met enkel de cheffen, dan zou ik daar 100% vertrouwen in hebben. Maar om me eerst te laten redden door iemand die een paar uur geleden voor het eerst aan een duikfles heeft gezogen, dat doe ik niet.” Ook Ine leverde tot nu toe een indrukwekkende prestatie en overwon meerdere angsten. Maar deze uitdaging bleek haar de maat te veel. “Straf gedaan. We waren echt onder de indruk van u”, klonk het bij chef Blom.

Special Forces: elke maandag om 20u40 bij VTM en in weekpreview bij Streamz.

Bio van Ine Beyen en Geert Meyfroidt