.
Geert Meyfroidt
donderdag 1 september 2022

Geert Meyfroidt: “Dat zorgt voor vreemde situaties”

Hij won vorig jaar

De deelname en overwinning van Geert Meyfroidt bij ‘De Slimste Mens Ter Wereld’ ligt nog het recentst in ons geheugen. In 2021 won hij de spannende finale en zo mag hij dit jaar al terugkeren voor de wedstrijd van de allerslimste.

“Mijn deelname aan ‘De Slimste Mens’ heeft mijn leven gelukkig niet veranderd. IK ben deze zomer gewoon naar Werchter Boutique en Pukkelpop gegaan en het gekste wat daar is gebeurd, dat is dat iemand daar ‘Slimste Mens’ naar me roept”, glimlacht Geert in Humo.

De patiënten van Geert daarentegen, die durven wel anders om te gaan met hem. En dat kan soms vreemde situaties opleveren.

“Ze was er eens een vrouw met een beademingsbuis, waardoor ze niet kon praten, die voortdurend tegen haar hoofd tikte. Ik dacht dat ze hoofdpijn had en zocht verwoed naar een manier om die te verlichten, tot ze bleek dat ze alleen maar wilde gebaren: ‘hier, de slimste mens!’. Dat was een goed teken: het ging beter met haar.”

De deelname van Geert is niet onopgemerkt gebleven en werd ook in het buitenland opgemerkt. “Met als gevolg dat ik op congressen tegenwoordig wordt geïntroduceerd als ‘Professor Geert Meyfroidt from Leuven, who is the smartest person in his own country’”

Bio van Geert Meyfroidt

Meer Over:

Geert Meyfroidt