.
Geena Lisa
zaterdag 23 juli 2022

Geena Lisa wordt 50: “Dat lijkt me zo cool”

Ze verloor haar geloofwaardigheid

Heel wat mensen kijken er tegenop om 50 te worden. Maar actrice, presentatrice en zangeres Geena Lisa deed dat niet, afgelopen week was het (eindelijk) zover. Zij vindt het vooral ‘cool’. Voor haar is ouder worden net als wijn. Het wordt steeds beter met de jaren.

“Ik had het er als 18-jarige moeilijk mee als mensen zeggen dat m’n studententijd de schoonste van mn leven was. ‘Oei, gaat het de komende tachtig jaar dan bergaf?’ Dat Cliché klopt niet. Je hebt examens, moet een goeie job vinden, de juiste man. Nu geniet en leef ik veel bewuster”, zegt ze in Dag Allemaal.

Geena heeft de voorbije jaren regelmatig haar doorzettingsvermogen moeten gebruiken om te bereiken waar ze de dag van vandaag staat.

“Ik heb vooral mijn doorzettingsvermogen moeten gebruiken bij de switch die ik heb gemaakt van tv naar achter de schermen werken. Ik had nood aan verandering, maar een idee omzetten in daden, dat vraagt gewoon doorzettingsvermogen. Zeker als het moeilijker gaat.”

De presentatrice ging aan het werk als coach en geeft opleidingen in bedrijven. “Ik merkte dat ik in die wereld mijn geloofwaardigheid moest opbouwen. ‘Wat gaat een omroepster ons komen vertellen’, dachten veel bedrijfsleiders. Zo werd ik na een intakegesprek van de job gehaald omdat ze doorhadden dat Gina Peeters ook Geena 'Lisa' is.”