.
Geena Lisa
vrijdag 12 april 2024

Geena Lisa: “We zien dat vaak terugkomen bij narcisten”

Maar gezond is het niet

Als je iets wil weten over een toxische relatie, dan moet je bij Geena Lisa zijn. Zij kent alles van zo’n relatie en kreeg er zelf mee te maken. Zij helpt nu mensen met het oppikken van hun leven wanneer ze uit zo’n relatie komen.

Zo krijgt ze mensen over de vloer die na een lange en emotionele relatie terug op zoek zijn naar standvastigheid. Het ideale voer voor een narcist.

“Zo iemand kan jou heel gemakkelijk manipuleren. Ik praat met mensen die alles over hebben voor hun partner en waarbij de partner het hele doen en laten van hun partner bepaald. Sommige blijven nadien ook nog contact houden met elkaar en dat afstoten en aantrekken zien we vaak bij narcisten”, zegt Geena in Dag Allemaal.

Het hoeft niet altijd de partner te zijn die toxisch is. Ook een ouder, familielid, collega of baas kan iemand meetrekken in een toxische relatie.

“Wanneer hun slachtoffer op z'n kwetsbaarst is, gaan ze opnieuw charmeren. Een relatie met een narcist is er een met vele dieptes, maar ook hoogtes. Een toxische relatie kan zelfs verslavend zijn.'”