.
Geena Lisa
woensdag 21 april 2021

Geena Lisa over Sergio: “ik vond het heel erg dat hij wegging”

"Dat missen we vandaag een beetje op tv."

Geena Lisa en Sergio verzorgden samen de presentatie van het legendarische VRT-programma ‘Fata Morgana.’ Voor Twee Tot De Zesde Macht wordt het duo nog eens herenigd. En het wordt een heuglijk weerzien…

“Nadat Sergio de overstap naar VTM maakte, zijn we elkaar maar sporadisch meer tegen het lijf gelopen”, vertelt Geena in Dag Allemaal. “Ik vond het héél erg dat hij wegging. Wij waren zo goed op elkaar ingespeeld, vóór maar ook achter de camera.”

De voormalige omroepster vindt het ook spijtig dat Sergio zo weinig erkenning kijgt: “Sergio verdient inderdaad meer erkenning. En kansen! Hij heeft zoveel toffe programma’s gemaakt. Neem nu ‘Kaviaar Met Pruimen’ of het ‘Rapport Quisquater’. Niets voorgekauwd, helemaal naturel, écht entertainment. Dat missen we vandaag een beetje op tv”, aldus Geena Lisa in Dag Allemaal.

“Om een of andere reden krijg ik maar weinig waardering”, geeft Sergio grif toe. “Ik was nochtans de eerste niet-geschoolde presentator op tv en heb zo het pad geëffend voor mannen als Tom Waes.”

Toch zien noch Geena Lisa, noch Sergio een terugkeer van Fata Morgana zitten: “Een programma dat destijds veel succes had, laat je beter rusten”, benadrukt Sergio in het weekblad. En Geena kan daar enkel mee instemmen.

“Door sociale media zou vandaag toch veel te veel uitlekken over de uitdagingen. En ’t klopt wat Sergio zegt: een hype van weleer evenaren, da’s quasi onmogelijk”, klinkt het bij Geena Lisa in Dag Allemaal.