.
Geena Lisa
dinsdag 12 december 2023

Geena Lisa: “Niet elke bullebak is een narcist”

Maar er zijn er wel

Jarenlang had Geena Lisa een relatie met Coco Jr, de vader van haar kinderen. Ze is nadien nog gelukkig geweest in de liefde, maar ze heeft ook een toxische relatie van zeven jaar achter de rug. En dat maakt ze liever niet meer mee.

“Niet elke bullebak of vervelende ex is een narcist, maar er lopen er toch wel wat rond. En als je er tegen een aanloopt, weet je dat niet meteen. Gaandeweg kruipt het gif van de relatie in je lijf en ontneemt het je alle energie, autonomie en eigenwaarde. Ik schreef er met Narcisme en toxische relaties (ont)snappen een boek over”, vertelt ze in Gazet van Antwerpen.

In het boek beschrijft ze hoe individualistisch en op status gericht onze maatschappij is en wat voor een voedingsbodem die ook is voor narcisme/

“Op sociale media moet je erbij horen en beantwoorden aan de normen van een bepaalde groep. Het connecteren met elkaar, luisteren en zorgen voor elkaar, dat mis ik in deze maatschappij. In de bedrijfswereld merk ik wel dat de interesse voor mentale gezondheid sterk is toegenomen, dankzij corona. In HR-middens is mentaal welzijn na de lockdown van plaats negen naar de top gestegen. Elk bedrijf neemt dat thema vandaag au sérieux. Het gaat niet alleen meer om een mand fruit of verse soep op donderdag en een yogales op vrijdagmiddag.”