.
Geena Lisa
vrijdag 8 december 2023

Geena Lisa: “Ik zou zonder dat ontslag niet staan waar ik nu sta”

Ook al was het niet plezant

Geena Lisa probeert te allen tijde positief in het leven te staan. Haar leven loopt dan ook goed en ze is tevreden met de keuzes die ze de voorbije jaren heeft gemaakt.

Toch heeft ze ook vaak geworsteld in het leven en dat vergeet ze soms wel eens. Zo vergeet ze soms wel eens dat ze is afgewezen op professioneel vlak en dat ze ook stormen heeft gekend in haar relaties.

“Ik heb een toxische relatie van zeven jaar achter de rug, waar ik niet ongeschonden ben uitgekomen. En vorig jaar was er die ontslagronde bij de VRT. Waardering en respect, die hoog in het vaandel worden gedragen in bedrijven met mensgericht leiderschap, heb ik daarbij niet mogen ervaren. Meer dan een droge mededeling zat er niet in”, zegt Geena in Gazet van Antwerpen.

Maar ook over afscheid bij de VRT heeft Geena geen goed gevoel. Ze heeft er mooie kansen gehad, maar de manier waarop afscheid werd genomen, dat was voor haar beneden alle peil.

“Dan spreek ik ook in naam van de hele groep mensen die op dat moment aan de deur werd gezet. Een jaar later lijkt mijn ontslag het beste wat mij kon overkomen. Ik zou niet staan waar ik nu sta zonder dat ontslag. Nog langer bij de VRT blijven hangen, zou mij afgeremd hebben in mijn professionele groei. Nu heb ik een eigen praktijk als trainer en coach rond burn-out en loopbaanbegeleiding, en sinds kort ben ik ook narcismecoach en werk ik in bedrijven rond welzijns- en leiderschapstrajecten. Dus dank u VRT om mij los te laten!”