.
Geena Lisa
maandag 27 november 2023

Geena Lisa: “Ik voelde dat hij teleurgesteld was”

Ze deed het nochtans graag

We kennen Geena Lisa natuurlijk allemaal als presentatrice en ook als zangeres. Maar sinds een tijdje is ze ook mental coach. Ze is altijd geïnteresseerd geweest in mensen en hoe die in elkaar zitten. En ze wil graag helpen om bij te dragen aan hun mentale gezondheid.

Een carrière in de media leek voor Geena Lisa niet meteen voorbestemd te zijn. Ze keek heel erg op naar haar vader en wilde in zijn voetsporen treden. Ze ging dan ook naar de kunsthumaniora gegaan om later in het reclamebureau van haar papa te stappen.

“Daar heb ik twee jaar gewerkt, maar behalve die passie voor kunst had hij me ook de muziekmicrobe doorgegeven. Als 14-jarige zong ik al als backing vocaliste in zijn groep. Om één uur 's nachts zat ik dan te knikkebollen, terwijl papa nog een rondje bestelde. Na het middelbaar was ik snel schoolmoe. Ik werd al vlug ingelijfd als backing vocal bij The Dinky Toys. Daar leerde ik Marc, alias Coco Jr., kennen, die de vader van mijn kinderen werd. En na geslaagde schermtesten bij VTM is de bal in de media snel aan het rollen gegaan.”

De eerste jaren was Geena vooral aan het werk als presentatrice bij Kanaal 2 en VTM en pas in 2000 trok ze naar de VRT.

“Mijn job in het reclamebureau kon ik er niet meer bijnemen. Papa heeft het nooit uitgesproken, maar ik denk wel dat hij toen enigszins teleurgesteld was, want hij zag in mij zijn opvolger.”