.
Geena Lisa
maandag 4 december 2023

Geena Lisa: “Ik heb toen toch mijn sprong gewaagd”

Met succes

Toen Geena Lisa niet meteen nog aan de bak kwam als presentatrice of zangeres gooide ze haar leven over een andere boeg. Ze werd mental coach en ging zo mensen helpen die het moeilijk hadden.

“Als jong meisje stond ik voor de keuze: of ik ging psychologie studeren, of ik waagde de sprong in de media. Het werd dus dat laatste, maar op mijn 32ste ben ik opnieuw gaan studeren. Mensen en hoe ze in elkaar zitten, het heeft mij altijd geboeid. Ook over die positieve mindset die ik van nature heb, wilde ik meer weten. Naast mijn werk bij de VRT ben ik achter de schermen cursussen blijven volgen rond mentaal welzijn”, zegt ze in Gazet van Antwerpen.

Door die cursussen te volgen heeft ze nu het voordeel dat ze er ook mee aan de slag kan. Zo schreef ze onder andere ook haar boek: ‘Positieve Intelligentie’.

“Intussen had ik de link ontdekt tussen welbevinden en mentale fitheid. Wie geestelijk fit is, kan meer dragen. En daar kan je aan werken. Van nature zijn wij, mensen, gericht op wat níet goed gaat. Maar er is in onze hersenen ook een ander stukje dat ons helpt om oplossingsgericht in het leven te staan. Als je daar bewust naar schakelt, kan je dat sterker maken.”

Bio van Geena Lisa

Meer Over:

Geena Lisa