.
News Image

Geen valentijn voor Eva De Roovere

Langeafstandsrelatie voor Eva De Roovere.


Vandaag is het valentijn. Veel geliefden zullen dat op één of andere manier vieren. Eva De Roovere, die momenteel deelneemt aan het populaire “Liefde voor Muziek” op VTM haar geliefde woont in Amerika. Dat is een afstand van ongeveer 8000 km. De 37-jarige zangeres leerde haar vriend in 2014 kennen toen hij in Brussel was met een groep Amerikaanse studenten om projecten van zijn universiteit voor te stellen, vertelde ze aan Story. Toevallig was Eva daar ook aanwezig. Achteraf gingen ze met enkele mensen iets drinken. Een paar weken later was er dan een mail van hem, een soort liefdesbrief. Eva maakte duidelijk dat de afstand toch wel een probleem vormde.



Vorig jaar reisde Eva De Roovere rond in de States. Deze roadtrip heeft haar geïnspireerd en ze nam er haar nieuwe cd op. Toen ze iets ging drinken in een bar dook die man opeens ook op. Omdat dit geen toeval meer kon zijn hebben ze toch maar besloten om het een kans te geven. In maart komt hij op bezoek bij Eva, die dan later dit jaar ook nog eens naar Amerika zal trekken. Momenteel kunnen de twee geliefden elkaar enkel horen via internet en Skype. Zo'n afstand is niet altijd even evident, want vliegtuigtickets zijn niet bepaald goedkoop.



Eva De Roovere gaat ook op tournee naar verschillende Culturele Centra, samen met psychiater Dirk De Wachter en gitarist Steven Janssens. Wie daar naartoe wilt gaan heeft pech, want alle tickets zijn reeds uitverkocht.

Ondertussen verscheen haar eerste Engelstalige cd Chanticleer. Eva zal dat album live voorstellen op 12/03 in de Minard te Gent en op 19/03 in de Arenberg te Antwerpen.