.
Niels Destadsbader
vrijdag 19 april 2024

Geen BuikRock dit jaar: "tegenvallende bezoekersaantallen"

Festival wil herbronnen....

Er komt dit jaar geen nieuwe editie van BuikRock, dat hebben de organisatoren vrijdag laten weten.

Tegenvallende bezoekersaantallen en een overaanbod aan bij momenten zelfs gratis evenementen hebben de organisatoren van BuikRock doen beslissen om in 2024 geen festival te organiseren.

“Op organisatorisch en muzikaal vlak zijn we bijzonder tevreden met wat we in de voorbije jaren hebben gerealiseerd, klinkt het. “De eerste editie, in 2019, kon onmiddellijk op veel bijval rekenen. Daarna kwam corona. BuikRock was het eerste festival dat nadien opnieuw plaatsvond. We maakten er een driedaags gebeuren van maar stelden vast dat nog te veel mensen schrik hadden om opnieuw een festival bij te wonen. De jongste editie was er één van twee dagen. Muzikaal opnieuw om duimen en vingers van af te likken, bijzonder gewaardeerd door de artiesten die we brachten maar qua publieke opkomst weer niet bevredigend. De veranderende evenementenmarkt en de vaststelling dat meer en meer lokale besturen gratis optredens organiseren, helpt ons evenmin. Alle elementen samen deden ons beslissen om een adempauze in te lassen, ons te herbronnen en na te gaan in welke mate we met BuikRock in 2025 eventueel sterker kunnen terugkeren", klinkt het.

BuikRock had topnamen op de affiche, maar die staan niet altijd garant voor een goede ticketverkoop, dat is nogmaals bewezen. Het zal deze zomer dus iets stiller zijn in het mooie Deerlijk.