You are here

Geboortelijst Nathalie Meskens voor het goede doel

13/12/2019 20:00-

Nathalie Meskens steunt Cunina.

Moeder in spe Nathalie Meskens laat haar moederhart al voor de geboorte van haar kind luid spreken. De Cunina-ambassadrice legt namelijk niet enkel een geboortelijst voor haar eigen kind aan, maar ook eentje voor de Cunina petekinderen in Nepal. Nathalie zag tijdens een reis van Cunina naar Nepal namelijk hoe kansarme kinderen in het afgelegen Himalayagebergte zonder hulp nauwelijks of geen kans krijgen om onderwijs te volgen en uit de kansarmoede te raken.

Hoewel basisonderwijs gratis en verplicht is voor kinderen van zes tot elf jaar, kan dertig procent van de Nepalese bevolking niet lezen of schrijven. Slechts de helft van de Nepalese kinderen gaat naar school. Helaas zijn staatsscholen van slechte kwaliteit, terwijl privéscholen voor veel families veel te duur zijn. Dit is één van de redenen waarom kinderen die wel met onderwijs starten de school vaak vroeg verlaten. Daarom trok Sophie Vangheel, stichter en algemeen directeur van Cunina, in 2008 op aanraden van een lokale Cuninamedewerker naar een afgelegen gebied in het Himalayagebergte. Rijstterrassen, meer was er niet te zien toen Sophie in Sekha arriveerde. Het bleek de geschikte locatie om hogerop in de Nepalese bergen een school te bouwen, zodat bergkinderen uit deze streek niet langer te voet naar een school in het dal moesten gaan, een tocht van enkele uren.

Vanaf begin 2020 start Cunina in Sekha twee vakopleidingen: elektriciteit en catering. Leerlingen kunnen er een certificaat behalen dat hen toelaat eenvoudiger werk te vinden in een knelpuntberoep. In de regio rond Sekha is backpacktoerisme in opkomst, maar hier is het gebied nog niet op voorbereid. Daarom start Cunina er met een Green Village restaurant en Green Village verblijfhuisjes. Omdat er stilaan ook in de bergen elektriciteit wordt aangelegd, zijn er veel gediplomeerde en kundige elektriciens nodig. Ook die bleek men lokaal niet te vinden en dus werden er elektriciens uit de hoofdstad Kathmandu gehaald. Cunina wil op deze trends inspelen en ervoor zorgen dat er lokaal voldoende mensen worden opgeleid.Dankzij Cunina is het leven van veel Nepalese kinderen positief veranderd, maar er is nog altijd veel werk aan de winkel. “De plek waar jouw wieg staat, bepaalt vaak de kansen die je krijgt in het leven”, is de leuze van Cunina Na dertig jaar Cunina is het helaas nog altijd de harde realiteit: een kind in Nepal heeft nog altijd niet dezelfde kansen dan een kind in Vlaanderen.

De zwangere Nathalie Meskens zijn haar schouders en zwangerschapsbuikje in voor het goede doel. Als meter van Cunina wil zij mee geld inzamelen om de kinderen ein Nepal een betere toekomst te geven. Schenk Nathalie daarom een cadeau dat ze rechtstreeks kan doorschenken aan Nepalese kinderen. Je vindt Nathalies symbolische geboortelijst in verschillende babywinkels in heel Vlaanderen waar jij een symbolisch cadeau kunt kopen ten voordele van de educatie van kansarme kinderen in Nepal.

Babywinkels die enthousiast willen meewerken aan de Roze Wolk-actie zijn:
De Boomhut in Geel
Paradisio in Aalst, Gent, Sint-Niklaas en Waregem
Seizoenswinkel in Zonhoven
Het Land van Ooit in Kontich

Vind je geen babywinkel in jouw buurt? Geen probleem, ook in heel wat ziekenhuizen vind je de poster met de geboortelijst van Nathalie. Uiteraard kan je jouw cadeau ook gewoon schenken door een bedrag over te maken op ons rekeningnummer BE29 2300 3660 2564, onder vermelding van Roze Wolk-actie.

Meer nieuws over:

Nathalie Meskens

Gerelateerde foto's:

Tegen De Sterren Op

Nathalie Meskens - Vilvoorde - 02/06/2020

Beste kijkers

Nathalie Meskens - Vilvoorde - 27/03/2020

Backstage bij Beste Kijkers

Nathalie Meskens - Vilvoorde - 27/02/2020

Rode Neuzen Dag XL

Nathalie Meskens - Antwerpen - 29/11/2019

Meskens In Motown

Nathalie Meskens - Evergem - 15/09/2018

Meskens In Motown

Nathalie Meskens - Puurs - 02/09/2018

2 Meisjes Op Het Strand

Nathalie Meskens - Oostende - 09/08/2017

2 Meisjes Op Het Strand

Nathalie Meskens - Oostende - 17/08/2016

Rode Neuzen Concert

Nathalie Meskens - Antwerpen - 30/11/2016

Little Big Shots

Nathalie Meskens - Mechelen - 29/08/2016

Gerelateerde bio's:


Gerelateerde Fanquiz: