.
News Image

Gabriel Rios op Night of the Proms

Nieuwe topper van bij ons op Night Of The Proms.


De Puerto Ricaans-Belgische zanger Gabriel Ríos maakt de line-up van Night of the Proms 2016 compleet. Eerder werden ook Chaka Khan, Natasha Bedingfield en Tom Chaplin, de leadzanger van Keane, aan de affiche toegevoegd. De ticketverkoop voor de shows van Night of the Proms in Antwerpen en Hasselt (5 - 12 november) is al gestart.




Met zijn eerste album Ghostboy en de daarvan afkomstige hitsingle Broad Daylight werd de Puerto-Ricaans-Belgische Gabriel Ríos in 2004 in een klap bekend bij het grote publiek. Optredens op diverse festivals als Rock Werchter, Pukkelpop, Lowlands en Pinkpop volgden snel. De afgelopen periode woonde de zanger 3 jaar in New York waar hij het even wat rustiger aandeed en werkte aan een nieuw album. Hier ontstond het idee om een jaar lang iedere derde maandag van de maand een single op te nemen en te delen met publiek. In 2014 heeft hij al deze singles samengebracht op het album This Marauder’s Midnight met daarop o.a. de single Gold, waarmee hij in België en Noorwegen hoog in de hitlijsten eindigde en zelfs de MIA won voor hit van het jaar.



Vanaf zaterdag 5 november staat het Antwerps Sportpaleis in het teken van Night of the Proms. Op 12 november trekt het muziekspektakel naar de Ethias Arena Hasselt voor de eerste show ooit op Limburgse bodem. Op de shows van Night of the Proms zal Rios enkele van zijn nummers in speciaal daarvoor geschreven symfonische arrangementen brengen. Nadien reist hij mee met Night of the Proms naar Nederland voor de concertreeks in Ahoy Rotterdam.



Eerder werd al bekendgemaakt dat soulzangeres Chaka Khan, Tom Chaplin (de leadzanger van Keane), de Britse Natasha Bedingfield en het strijktrio Time For Three hun opwachting maken op de 32e editie van Night of the Proms. Vaste waarden John Miles en presentator Kobe Ilsen zijn ook opnieuw van de partij. De artiesten worden begeleid door het symfonische huisorkest Il Novecento, Electric

Band, het koor Fine Fleur en backing vocals The Pretty Vanillas, onder leiding van de Braziliaanse dirigente Alexandra Arrieche.




Night of the Proms 2016, in het Antwerps Sportpaleis op zaterdag 5, donderdag 10 en vrijdag 11 november om 20.30 uur, in Ethias Arena Hasselt op zaterdag 12 november om 20.30 uur. Kaarten van 26 tot 49,50 euro. Bestellen via Tele Ticket Service 070/345.345 (max. € 0,30/min.), vanuit NL: 0900-45.000.45 (€ 0,45/min.) of www.notp.com. Groepstarieven en groepsboekingen (+20 personen) via 03 400 60 44 of groepen@sportpaleisgroep.be.



Bio van Gabriel Rios

Meer Over:

Gabriel Rios