.
News Image

Frimout waagt de sprong

Eindelijk nog eens een nieuwe single voor Frimout.


Het is op singlegebied een tijdje rustig geweest rond Frimout. De band zat echter niet stil. In de studio werd keihard gewerkt aan hun debuutalbum, dat begin 2017 verschijnt. De nieuwe symfonische popsingle ‘De Sprong’ is een voorbode van dat album. Het is een persoonlijke song van frontman Stef Willems over nooit opgeven en voor je doelen gaan. De band verkent met ‘De Sprong’ op muzikaal vlak nieuwe horizonten. Zo worden ze gesteund door een 30-koppige strijkerssectie. De single is meteen weer opgenomen in de playlist van Radio2. Dat is inmiddels de 10de single op rij die meedraait bij de grootste Vlaamse radiozender.



Frontman Stef Willems: ‘Een jaar geleden zat ik niet goed in mijn vel. Ik voelde me niet prettig in mijn job en twijfelde op verschillende vlakken aan mezelf, ook muzikaal. Bovendien was ik onrustig omdat ik voor de eerste keer vader ging worden. In die sfeer schreef ik ‘De Sprong’. Ik had nooit kunnen vermoeden dat 1 jaar later alle puzzelstukken in elkaar gevallen zijn. Ik heb op verschillende vlakken ‘mijn sprong’ gewaagd. Een nieuwe job, een pracht van een dochter en de band die hechter dan ooit uitkijkt naar 2017. Ik zal voor altijd trots blijven op deze song omdat de sfeer van de muziek perfect aansluit bij de tekst, mede dankzij het schitterende strijkersarrangement van onze producer Steve Willaert. Daarnaast vieren we in 2017 ons 5-jarig jubileum. We zijn meer dan ooit klaar om de sprong naar een niveau hoger te zetten’.



Wulpse oma’s van 80 jaar, biseksuele actrices uit Thuis (Leen Dendievel) en Spitsbroers (Lynn Van Royen) en Tatyana Beloy die non werd. Frimout heeft al enkele keren fameus gestunt met zijn clips. Deze keer hebben ze het bewust soberder aangepakt. De sfeervolle clip van De Sprong werd opgenomen in de Hoge Venen en gemixt met beelden uit de opnamestudio.



Cameraman en monteur was Hasselaar Christophe Vercammen. Hij werkte ook al mee aan de clips van Ninett en Figurant.