.
News Image

Free Souffriau steekt klassiekers in een nieuw jasje

Op 29 november komt haar nieuwe album uit, waarop ze 13 van haar favoriete nummers covert.

"Het collectief geheugen" is Free's eerste album in bijna 3 jaar tijd. Deze keer kiest ze niet voor nieuwe nummers maar voor covers van vooral Franse en Nederlandse klassiekers.

Free haalt haar inspiratie vooral in Nederland. Onder meer "Is dit nu later" (Stef Bos), "Pa" (Doe Maar)", "Laat me" (Ramses Shaffy) en "Tip van de sluier" (Boudewijn De Groot) krijgen een nieuw jasje.

Daarnaast geeft ze haar eigen toets aan "Het kan niet zijn" van Will Tura en "Omdat ik van je hou" van Raymond van het Groenewoud. Free waagt zich ook aan twee Franse klassiekers: "Sans toi mamie" van Adamo en "Tous les garçons" van Françoise Hardy. Deze nummers worden niet in het Nederlands vertaald; ze blijven in de oorspronkelijke tekst.

Eerder dit jaar maakten we al kennis met haar versie van "Hard times" van The Scabs en "Ik heb je lief" van Paul De Leeuw. Haar nieuwste single is "Heb het leven lief", origineel van de Nederlandse kleinkunstdiva Liesbeth List. Deze nummers mogen uiteraard ook niet ontbreken op het album.

Vele van deze nummers brengt Free reeds op haar solotournee "Radio Souffriau". Vanaf september 2014 start een aparte tournee rond het nieuwe album.

Bio van Free Souffriau

Meer Over:

Free Souffriau