.
News Image

Freddy Davis scoort met ode aan Joe Harris

Hij leerde Joe Harris kennen in Sint-Truiden.


Freddy Davis heeft met de single Ouwe Rinus Van De Veen een flinke hit te pakken. Na twee weken notering in de Ultratop 50 Vlaams staat hij met dit nummer al op nummer 26. Origineel bracht Joe Harris deze single al eens uit in 1978.



In Ment op zondag sprak Freddy Davis over zijn eerste ontmoeting met Joe Harris. Joe verhuisde met zijn ouders vanuit Brugge. Zijn ouders openden toen blijkbaar een winkel in Sint-Truiden. Freddy Davis woont daar in de buurt en op een dag ging hij, samen met een vriend lotjes verkopen. Plots zag Freddy ineens het huis van Joe Harris. Hij ging er aanbellen en met knikkende knieën ging hij binnen. Toen zag hij zijn idool Joe Harris aan een bureau zitten. Freddy was zo onder de indruk dat hij vergat om een lotje aan Joe te verkopen. Hij vroeg wel een foto. In 1980 organiseerde Freddy Davis een kermisbal in zijn gemeente en daar kwam Joe Harris optreden.

Daarna doofde de carrière van Joe Harris stilaan uit, toen hij begin jaren tachtig naar Itegem verhuisde om een zaak te beginnen. In 1999 werd er slokdarmkanker bij Joe Harris vastgesteld. Hij overwon deze ziekte, maar in 2003 overleed hij wegens een wanhoopsdaad op amper 59-jarige leeftijd.



Ouwe Rinus Van De Veen van Freddy Davis kan nog steeds worden gedownload via iTunes.



Tekst: Nico Vanaken

Bio van Freddy Davis en Joe Harris