.
Fred Bekky
zondag 25 februari 2024

Fred Bekky: “Dat was een serieuze handicap”

Hij werd niet serieus genomen

Samen met The Pebbles scoorde Fred Bekky als eerste Belgische groep ooit internationaal een enorme hit. Met hun ‘Seven Horses In The Sky’ veroverden ze het buitenland en wordt het nummer als de beste Belgische popsong ooit beschouwd.

“Het is lang geleden, hé. Wij zijn wel overal ter wereld gaan optreden, dat is een feit. Trouwens, er was nog een Belgische band die goed scoorde. The New Inspiration uit Gent. Maar eigenlijk was dat de eerste fake groep uit onze popgeschiedenis. Ze hadden een goeie zanger, Danny Sinclair, maar muzikanten waren er eigenlijk niet. Die band bestond alleen maar op papier. Die gingen zelfs niet optreden. Wij bestonden wél en wij speelden echt”, zegt Fred in Primo.

Mocht Bekky een Amerikaan zijn geweest, dan was hij nu schatrijk geweest met de verkoop van de single. Maar jammer genoeg woont hij in België/

“Als Belg in de showbizz, dat was een serieuze handicap. Dan werd je niet au sérieux genomen. Zelfs in Nederland raadden ze ons aan om Engels te spreken tijdens tv-shows, zodat het publiek niet zou weten dat we Vlamingen waren.”

Bio van Fred Bekky

Meer Over:

Fred Bekky