.
News Image

Fraudeonderzoek naar Schueremans

Het parket van Leuven voert een strafonderzoek rond witwaspraktijken tegen festivalorganisator Herman Schueremans. Dat schrijft De Tijd.

Er wordt onderzocht of Schueremans miljoenen euro's via een Luxemburgse holding heeft witgewassen. Schueremans ontkent de feiten.

"We onderzoeken mogelijke witwasfeiten, het gaat om een opsporingsonderzoek. Het dossier is geopend op basis van een aangifte door de antiwitwascel in 2010 van verdachte transacties. Het onderzoek loopt nog", zegt parketwoordvoerster Sarah Callewaert in de krant.

Schueremans, de organisator van onder andere Rock Werchter, is al twee keer discreet verhoord. Hij hoopt dat het parket zal besluiten dat het om een misverstand gaat. "Het stoort me enorm dat men verkeerdelijk vermoedt dat ik wat dan ook wilde witwassen. Ik heb de betrokken structuur in elk geval nooit bewust in die optiek opgericht. Ik heb het beheer van mijn vermogen altijd toevertrouwd aan het fiscaal advocatenkantoor Tiberghien, dat alleen binnen het wettelijk kader handelde."

Bio van Herman Schueremans

Meer Over:

Herman Schueremans