.
Jan Van Looveren, Britt Van Marsenille, Thomas Vanderveken in Factcheckers
maandag 24 januari 2022

Fraude bij Factcheckers

Onze Factcheckers gaan weer op onderzoek.

Britt Van Marsenille, Jan Van Looveren en Thomas Vanderveken gaan in het derde seizoen van Factcheckers onverminderd door met hun missie: checken wat er klopt van de vele berichten, beweringen en weetjes die we dagelijks over ons heen krijgen.

Sinds de coronacrisis is contactloos betalen heel populair geworden. Daarbij moet je een bankkaart gewoon bij een betaalautomaat houden zonder een pincode in te geven. Maar deze manier van betalen zou volgens berichten in de media digitale diefstal mogelijk maken. Britt en Thomas zoeken uit of dat klopt.

Samen met Jan verdiept Thomas zich ook in de wereld van ‘deepfake’ video’s: valse, maar wel heel realistische videobeelden die worden gecreëerd door middel van artificiële intelligentie. Ze maken zelf zulke deepfakes om na te gaan of de Vlamingen zich erdoor laten beetnemen.

De factcheckers gaan ook op hedendaagse schattenjacht. Ze onderzoeken of je met een metaaldetector echte schatten kan vinden en of je met andere woorden rijk kan worden met schattenjagen.

Factcheckers: dinsdag 25 januari om 20.35 uur op Eén

Download onze app voor iOS of Android

Bio van Jan Van Looveren, Britt Van Marsenille en Thomas Vanderveken