.
Frans Bauer
zaterdag 24 december 2022

Frans Bauer: “Zij had geen rem op”

Ze was hun drijvende kracht

Een herseninfarct krijgen, je krijgt het toch maar liever niet. Toch overkwam het Mariska Bauer, de vrouw van zanger Frans Bauer. Zij raakte aan het begin van het jaar getroffen door een herseninfarct en een jaar later is ze nog altijd niet volledig hersteld.

“Ik ben nog altijd heel vaak overprikkeld door licht, geur en geluid. Als ik naar de winkel ga en daar is onverwachts veel volk, dan hou ik dat niet lang vol. Onlangs gingen we naar een tuincentrum, en daar bleek zo’n kerstshow te zijn. Het was er zo druk… ik heb mijn winkelkar vastgenomen, m’n ogen gesloten en zo heeft Frans mij daar buiten geleid. Het ging gewoon niet meer”, zucht Mariska in Dag Allemaal.

In zo’n tuincentrum is natuurlijk moeilijk te verwachten dat iedereen rekening met je houdt. Gelukkig kan dat thuis wel en doet iedereen dat ook met veel liefde.

“Er zijn een heleboel dingen veranderd. Vroeger deed Mariska alles, zij had geen rem. Was er iets met mij of de kinderen, dan konden we een beroep op haar doen, 24 uur per dag. Zij was de motor van ons gezin”, zegt Frans.

Het was schrikken voor Mariska toen het gebeurde en ze herinnert het zich nog allemaal goed. “Ik was net boodschappen aan het doen. Ik kreeg telefoon en ineens kon ik mijn naam niet meer fatsoenlijk uitspreken. Ik ben meteen naar huis gereden en we zijn naar de dokter gereden.”

Bio van Frans Bauer

Meer Over:

Frans Bauer