.
News Image

Frank Vander linden, Merdan Taplak & Too Tangled in Koor

Binnenkort vinden twee unieke concerten op Belgische bodem plaats! Niemand minder dan Frank Vander linden (De Mens), Merdan Taplak (dj-muzikant) en Too Tangled (rockband) staan mét drie pop-upkoren op het podium.

Op 23 augustus bijten Merdan Taplak en Too Tangled de spits af. En wel in deSingel van Antwerpen! Een jongerenkoor en een dynamische bende 50-plussers zullen met deze twee artiesten een wel heel origineel éénmalig liveconcert neerzetten. Merdan Taplak en Too Tangled in Koor wordt een unieke belevenis voor het koor, het publiek én artiesten zelf.

Op 30 augustus staat Frank Vander linden (De Mens) op het podium met een gelegenheidskoor van dertig- en veertigers. Zij palmen voor hun performance Cultuurpunt Altena te Kontich in.

In Koor is een initiatief van de Antwerpse organisatie Zaterdag Zondag die gekend is voor zijn unieke pop-upkoorprojecten. Hans Primusz, artistiek leider, zorgt voor koorarrangementen op de originele liedjes. Een team van professionele docenten begeleidt de zangers in de opbouw naar "le moment suprême."

De voorbereiding

Aan de optredens gaan artistieke workshops vooraf. Het zangtalent tussen 15 en 100 jaar – verdeeld in drie pop-upkoren – wordt er klaargestoomd voor een bruisende performance.

De gelegenheidskoren zullen naast de koorrepetities in kleine groepjes werken aan zangtechniek en podiumpresence. Het wordt een onvergetelijke muzikale tijd waarin samenzang centraal staat.

De laatste dag van elke workshop, is het generale repetitie op het podium, uiteraard mét de artiesten. 's Avonds trekken de projectkoren alle registers open voor dé finale van in Koor 2014: een uniek liveconcert.

Meer over pop-upkoren

De Antwerpse organisatie Zaterdag Zondag is gekend voor zijn pop-upkoren. Dat zijn koren in alle mogelijke maten en vormen die enkel voor een tijdelijk project opduiken. Hans Primusz, artistiek leider en dirigent, zorgt voor de koorarrangementen.

Meer over Hans Primusz

Hans Primusz riep als dirigent het begrip "pop-upkoren" in het leven. Hij laat zalen en pleinen vol én de media warm lopen met koren voor o.a. Axl Peleman, JackoBond, Spinvis en Music for Life. Hij tourt als dirigent met Zingelong (productie Maandacht) en als zanger-pianist met Nederlandstalige pareltjes van tenminste 50 jaar oud in "Vergeten Geluk" langs de culturele centra. Vanaf november is hij muzikaal leider en koordirigent bij een theaterstuk van Johan Heldenbergh en Mieke Dobbels (productie Compagnie Cecilia).

In Koor 2014 - concerten

Merdan Taplak en Too Tangled in Koor

23 augustus 2014 - 20.00 uur

deSingel Antwerpen

Frank Vander linden in Koor

30 augustus 2014 - 20.00 uur

Cultuurpunt Altena Kontich

Meer info: www.zaterdagzondag.be

(l.t.)

Download onze app voor Android of iOS

Bio van Frank Vander linden

Meer Over:

Frank Vander linden