.
Frank Valentino
vrijdag 15 september 2023

Frank Valentino: “Je moet daarin geluk hebben”

Hij mag niet klagen

Zanger Frank Valentino werd onlangs in het ziekenhuis opgenomen met een trombose. Hij moest daardoor twee optredens annuleren en gaat het vanaf nu toch een stuk kalmer aan doen.

“Dat wordt niet makkelijk. Ik ben een controlefreak en als mijn plannen verstoord worden, dan zit dat me dwars”, zegt hij in Dag Allemaal.

De zanger gaat niet stoppen met optreden, het is alleen nog de vraag hoe lang hij blijft doorgaan met zingen. Daar heeft hij geen idee van.

“Je moet geluk hebben dat je gezond oud wordt. Engelbert Humperdinck gaat op zijn 87ste nog op tournee. Will Tura is moeten stoppen. Het moet je meezitten. Ik mag eigenlijk niet klagen over mijn gezondheid. Ik heb nooit iets gehad.”

Behalve dan nu. Valentino is al zijn hele leven lang bang voor een trombose en nu overkomt het hem dus wel degelijk. “Mijn grootmoeder kreeg het in mijn bijzijn, mijn huisbaas makte het mee bij mij aan de toog toen ik nog een café had. Ook bij een optreden in Tenerife heeft iemand het gehad. Dat had een impact op mij. Ik heb jarenlang rondgereden met aspirines op zak, omdat ik wist dat het bloedverdunnende medicatie was. Ik nam het zelfs preventief.”

Bio van Frank Valentino

Meer Over:

Frank Valentino