.
Frank Raes
zondag 23 oktober 2022

Frank Raes: “Ik ben al vaak aan de dood ontsnapt”

Tot tweemaal toe

Aanwezig zijn geweest bij het Heizeldrama, het is een avond die je het liefst zo snel mogelijk vergeet. Ook Frank Raes was er die avond bij en hij herinnert zich nog vaak flarden van wat er toen is gebeurd.

“Het is niet dat ik er nog elke nacht nachtmerries van heb, maar tijdens het maken van de reportage ‘Heizel 1985’ kwamen er wel dingen terug. Dat werkte louterend, eigenlijk”, bekent hij in Humo.

“Ik dacht ook aan andere grote tragedies waaraan ik nipt ontsnapt ben. Ik heb twee dagen voor 9/11 nog op de WTC-torens gestaan, en op een plein in Atlanta waar ik in de voormiddag nog had gelopen, werd in de namiddag door een ex-Vietnamveteraan een aanslag gepleegd met een splinterbom.”

Maar op de dag van het Heizeldrama schoot Frank vooral in een werkmodus waarbij hij iedereen begon te interviewen. De rijkswacht, politie, de burgemeester, allemaal passeerden ze voorbij Frank.

“Eén rijkswacht, die zijn verhaal doet in onze reeks is net zoals de toenmalige secretaris-generaal van de Belgische voetbalbond veroordeeld geweest. De UEFA ging dan weer vrijuit. Maar het moet duidelijk zijn: ons land was daar gewoon niet klaar voor.”

Bio van Frank Raes

Meer Over:

Frank Raes