.
Frank Duboccage
maandag 15 februari 2021

Frank Duboccage: “het is niet alleen voor de jeugd lastig”

"Wordt daar niet té veel de nadruk op gelegd?"

Frank Duboccage hekelt in Primo de berichtgeving dat de jeugd het in deze coronacrisis erg moeilijk heeft. “Wordt er niet té veel de nadruk gelegd op ‘hoe moeilijk de jeugd het heeft’?” vraagt de weerman van VTM zich luidop af.

“Het is voor iederéén knap lastig, voor jong én oud”, meent Frank Duboccage. “Mijn tweelingdochters zijn twaalf, maar ik hoor van vrienden dat hun adolescenten ‘niet meer buitenkomen’. In plaats van binnen te zitten klagen, kan de jeugd buiten een frisse neus halen. Wandelen is niet hip, maar je longen vullen en je brein leegmaken is goed voor je immuniteit.”

De weerman is er dan ook geen voorstander van om eerst de jongeren te vaccineren. “Het is niet omdat jongeren eerst ingeënt worden dat ze meteen hun oude leven weer kunnen opnemen, hé. Ook wie gevaccineerd is, moet zich - minstens voorlopig - aan de regels houden en in de bubbel blijven.”

“Ik ben geen infectioloog, maar mijn gezond boerenverstand zegt dat het beter is om van oud naar jong te gaan”, aldus Frank Duboccage in Primo.

Bio van Frank Duboccage

Meer Over:

Frank Duboccage